Sarah's Wereld

Wat een leerzame en leuke dag hebben wij gehad. De hele dag zijn we aan het werk, luisteren, schrijven, winkelen en praten geweest over duurzaamheid. En daar hebben we heel veel van geleerd.

Allereerst werd er door Sarah een brief voorgelezen. Hierna komt de koffer te voorschijn met daarin allemaal verschillende dieren. In tweetallen gaan we aan de slag om te leren over deze dieren.

duurzaamheid
We zoeken informatie over de dieren en kijken waardoor ze bedreigd worden. Dat is nogal wat. Om maar eens wat te noemen: kappen van de bossen, jacht, het laten verdwijnen van leefgebieden enzovoort. Nadat we dit hebben opgezocht van alle dieren, bedenken we wat een oplossing zou kunnen zijn.
sarah
sarah  muurkrant
muurkrant
muurkrant
Dit alles komt op een mooie muurkrant te staan. Deze muurkranten presenteren we aan elkaar en vertellen we wat we hebben ontdekt over "ons dier".
Nu volgt er een hoorspel. Sarah speelt natuurlijk mee, maar ook Ram uit India en Wayne uit Texas. Ook Tina, de onderzoekster heeft iets goeds te vertellen. In een luchtballon vliegen we de route van een blikje cola en ontdekken we wat daar allemaal voor nodig is. Dat is wel even schrikken zeg. Dat hebben we nooit geweeten!
hoorspel
Ram
Wayne
Tina
Na afloop van het hoorspel gaan we de route die het colablikje af moet leggen voordat het een blikje is, nog een keer nalopen. De ecologische rugzak wordt opgehangen en we gaan eens bekijken hoeveel natuureenheden en transporteenheden het kost. Dat valt wel even heel erg tegen. De ecologische rugzak wordt steeds zwaarder en het eindprodukt (het colablikje) is nog steeds niet in zicht. Daar worden we wel stil van.
route
route
route
route
route
route
route
Nadat we alles zelf nog een keer gelezen en gedaan hadden, kregen we kaartjes. Eens kijken of we allemaal goed hebben begrepen hoe het in zijn werk gaat. Dus de kaartjes met elkaar op volgorde leggen. Sommigen gingen vrij makkelijk, maar je moest wel goed na blijven denken. En de rij kaartjes werd langer en langer.
naleggen
kaartjes leggen  kaartjes leggen
kaartjes leggen
kaartjes leggen
kaartje leggen
De ochtend was voorbij, maar we hadden ook nog een middag voor de boeg. 's Middags gingen we praktisch aan de slag. Ieder groepje kreeg een portemonnee met geld en moest inkopen gaan doen voor Sarah's feestje. En natuulijk zorgen dat je genoeg geld had voor een cadeautje, traktatie, slingers, drinken en eten. Maar wel opletten hoe belastend dat is voor het milieu. Nou, we hebben geen van allen blikjes gekocht om te drinken. Dat doen wij echt niet meer. Na afloop wordt gekeken hoeveel geld iedereen heeft gebruikt. Maar dan kijken we ook nog hoeveel natuureenheden het heeft gekost. En dat valt soms toch nog wel wat tegen. 
winkelen 
winkelen
winkelen  winkelen
winkelen
winkelen
winkelen
winkelen
winkelen
winkelen
En dan is het tijd voor Sarah's feestje. In de klas worden we allemaal getrakteerd op een lekkere plak cake, smarties, limonade en spekkies. Heerlijk. En dan mogen we tot slot ook nog even lekker buitenspelen. Wat een heerlijk einde van een fijne dag!
feest
feestje

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f1509c
Onthoud mijn gegevens!