de grootste keuken van Nederland

Hadden we een week eerder de hele vrijdag "Sarah's wereld", nu was het de hele vrijdag weer feest. We mochten met de hele klas, met de trein, naar de grootste keuken van Nederland. Een evenement in het ADO-stadion in Den Haag met de beroemde televisiekok Pierre Wind. Het is de Week van de Smaak en Pierre zorgde ervoor dat juist basisschoolleerlingen uit de bovenbouw aan de slag zouden gaan met eten en bewegen. En onze klas was 1 van de klassen die mocht komen. Helemaal te gek!

keuken

Om kwart over 9 verzamelen op het plein. Lekker uitslapen dus. Daarna gingen we lopend naar het station. Even wachten op de trein en instappen maar. In Leiden overstappen op de trein naar Den Haag CS en daar weer overstappen op de Randstadrail. Alles liep gesmeerd, alsof de tijden speciaal voor ons op elkaar afgestemd waren. In het Forepark in Den Haag stapten we uit en daar stond een bus al klaar om ons mee te nemen naar het stadion van ADO Den Haag.

trein

trein

trein

Bij het naar binnengaan kregen we allemaal een gele button opgespeld en een folder. Dat betekende dat we bij de tweede groep hoorden.

de hele groep

Binnengekomen hebben we eerst even gekeken wat er allemaal aan kraampjes stond. We mochten nog niet proeven, dat mocht alleen de groene groep. Daarna gingen we een plekje zoeken op de tribune. Even wachten en daar was de wervelwindkok Pierre WInd. Hij holde het stadion door en riep van alles door zijn microfoon.

pierre wind

tribune

tribune

Samen met Wipneus en Pim was het een echt feestje. Met z'n allen de wave en veel liedjes zingen. En een quiz waarmee bepaald werd wat er in de soep kwam. Je moest dan of de groene of de gele kant van je folder omhoog houden. Meeste stemmen gelden. Het werd uiteindelijk uien/appelsoep. Het leek wat vreemd, maar we kregen allemaal een bekertje soep. Het was heerlijk.

soep koken

soep koken

Er sprongen twee mannen uit een vliegtuigje boven het stadion en zij kwamen per parachute naar beneden om te landen op de schijf van vijf. Ook Sonja Bakker kwam nog langs.

springen
springen

Daarna mochten we alle kraampjes langs om te kijken, proeven, doen en leren. Wortels happen die aan een waslijn hingen, komkommertjes schoonmaken en opeten. Groene poffertjes en gewone poffertjes met aardbeien en slagroom. Ook haring, geitenkaas, Hollandse appels en tomaatjes en ga zo maar door. Het ene was heerlijk, het andere erg wennen. We kregen ook allemaal een gave broodtrommel waar ook een appel in past.

kraampjes

overal langsgaan

groente schoonmaken

Daarna met elkaar heerlijk klimmen, klauteren en springen in het BeweegFunPark. De lucht was dreigend, maar het bleef droog.

 bewegen

bewegen

En voor we het  wisten, was het alweer drie uur en moesten we terug naar huis. Eerst in de bus (die alweer klaar stond), daarna de Randstadrail en twee keer de trein. Om half 5 waren we weer op het station in Alphen. Na een heerlijke dag. Het leek wel een schoolreisje!!

In AlphenCC van 7 oktober staat ook een stukje over ons uitje.

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
a94ce2
Onthoud mijn gegevens!