Tosca Menten in de klas

Nog een klein berichtje over vorig schooljaar. Het filmpje dat gemaakt is met Tosca Menten in onze klas kun je bekijken.

Klik op de link hieronder, je kunt dan het filmpje zien dat in de klas is gemaakt van Tosca en jullie natuurlijk.

http://vimeo.com/14234047

Er staat ook nog een leuk filmpje op dat Tosca voorleest uit "Poep gebeurt". Over het jongetje Jan dat met zijn vinger vast blijft zitten in een bowlingbal. Klik dan op de link hieronder.

http://vimeo.com/14234166

 

Lootjes trekken 2009

sinterklaas
Vrijdag 20 november is het weer zo ver, we gaan lootjes trekken. Op je lijstje komen je hobby's te staan en wat je leuk vindt om te kijken op de televisie. En natuurlijk cadeautjes die je graag wilt krijgen. De cadeautjes mogen niet meer kosten dan 3,50 euro. Je mag ook niet alleen maar snoep invullen. Bij de speelgoedwinkels hebben ze leuke hebbedingetjes voor een paar euro. En wat dacht je van:
voetbalkaartjes
leuke klemmetjes e.d. voor in je haar
stuiterballen
playmobildoosje
legodoosje
gummen
stabilopennen
donald duck
stickertjes
gekleurde vullingen
sleutelhanger
diddle blokjes
oorbellen
knikkers
kralen
stiften
etui
gekleurde veters voor in je sportschoenen
inktwisser
en ga zo maar door.
Hopen maar dat jullie zelf ook leuke ideeën hebben. Jullie krijgen vrijdag ook je eerste rapport en we gaan de presentaties kijken van een aantal groepen. Een dag vol verschillende dingen.
En dan ga je natuurlijk een prachtige surprise maken voor degene die je hebt getrokken met daarbij een gedicht van minimaal 8 regels. Dat zal best wel lukken. Op 4 december gaan we dan Sinterklaasfeest vieren in de klas. De surprise inpakken en dan zetten we die allemaal in het midden van de kring. Van elke surprise wordt een foto gemaakt. Leuk als aandenken en die komen op de site te staan.

Het nieuwe jaar

De vakantie zit er weer op en we hebben zelfs al weer twee weken les gehad. Mooi moment om de site weer op te zoeken en bij te houden. We zijn nu een klein beetje aan elkaar gewend, wij aan jullie en jullie ook wel een beetje aan ons.

Ook de meeste ouders hebben we ontmoet in de klas om hallo te zeggen of op de informatie avond. Heel prettig.

Direct de tweede week konden we jullie al blij maken met twee leuke dagen in het vooruitzicht. Eerst Sarah's wereld en een week later ook nog naar Den Haag om met Pierre Wind en vele andere kinderen te gaan bewegen en koken. Spannend!

Wij hebben heel veel zin in het nieuwe jaar en hopen er een leuk, gezellig en leerzaam jaar van te maken.

 

voor Freek

Van Freek kreeg ik een aantal tips voor gezichtsbedrog. Bedankt daarvoor. Volgend schooljaar zal ik deze gebruiken.

Super!

tot ziens!!

Lieve kinders van groep 7b!

DIt was de allerlaatste bijdrage aan jullie site. Volgend jaar gaan wij wel weer verder, maar dan met groep 6c/7c. Natuulijk blijven jullie van harte welkom om hier te kijken en commentaar achter te laten. En om te kijken wat wij met de nieuwe jongens en meiden allemaal gaan beleven.

Bedankt voor het leuke jaar en veel plezier in groep 8!

Groetjes van juf Jolanda en juf Irene

fijne vakantie

Werkwoordpakketten oefenen

Bij de links staat "werkwoordpakketten oefenen". Als je hier op klikt, kun je met de werkwoorden (maar ook met de gewone woordpakketten) oefenen. Je kunt dan je naam opgeven en daarna komt er vanzelf dda559 te staan. Dat moet je gewoon laten staan. Dan kun je prima thuis af en toe eens oefenen.

Doe je best!

 

alles oefenen

Om goed met alle woordpakketten te kunnen oefenen, kunnen jullie de onderstaande link gebruiken. Zeker met het oefenen van de werkwoordsvorm, kan dat geen kwaad. Neem eens een kijkje en doe eens een oefening.

http://www.taallessenonline.nl/?code=dda559

 

 

Nieuwsbrief

Iedereen heeft een stukje geschreven voor de nieuwsbrief. Natuurlijk past niet alles op de achterkant, dat is een beetje veel. Vandaar dat de andere hier op de site komen te staan.

Van Lorena: We gingen een energiekrant maken op 28 januari 2009. Mijn groepje was: Thijs, Mart-Antoony, Rebecca en Eline. Thijs en Mart-Antoony hadden tekeningen gemaakt. En ik, Rebecca en Eline hadden geschreven. Uiteindelijk hadden we er een 7 voor.

Van Jimmy: we hebben in groep 7 al erg veel gedaaan. Sommige kinderen knutselen, andere tekenen en andere ruilen kaartjes. Het is erg leuk om briefjes in te vullen en de juffen te laten weten wat wij denken. 5 februari was er weer een test. Die was ook erg leuk.

Van Marnix: Het was leuk met het practicum, omdat we het dan in het echt zien i.p.v. op een blad of zo. Daarom vond ik het leuk en ik zou het graag nog een keer doen, maar dan met andere vakken. Het belangrijkste is dat je er meer van leert en dat is ook beter.

Van Dion: We hebben nu al de rekencito gedaan, alle delen, maar deel 2 was het makkelijkst. De spelling cito moesten we ook doen. Het waren niet moeilijke woorden. Nou, misschien wel voor anderen en tenslotte begrijpend lezen cito. Je moest daar bij 25 vragen beantwoorden op het eerste deel en de dag erna het tweede deel. Daarbij moest je ook 25 vragen beantwoorden.

Van Rebecca: wij hebben met natuur een hoofdstuk gehad over energie. Daarmee moesten we een krantenpagina maken. We werkten in groepjes en elk groepje had er een gemaakt. Met alles bij elkaar de energiekrant.

Van Demi: We doen veel knutsels. We maken bijvoorbeeld poppetjes die je moet overtrekken en dan kleren meot geven. We zijn nu bezig met een totempaal. We moeten allemaal een hoofd maken of de kleren. Er zijn er al een paar klaar. We knutselen ook bij meester Peter, maar dat is nu afgelopen. We knutselen nu op donderdagmiddag en ik denk dat we nog meer dingen gaan doen.

Van Carlijne: We hebben dit jaar al twee stagejuffen gehad. We zijn nu bij de derde. Ze is heel aardig en kan best goed voorlezen. Ze heeft al een keer een taalles uitgelegd en dat kan ze ook heel goed. Ik hoop dat deze juf wel blijft en dat we natuurlijk leuke dingen met elkaar gaan doen.

VAn Nicky: Deze week hebben citotoetsen gehad. De cito van rekenen was op maandag, dinsdag en woensdag. Ze waren best makkelijk. We hadden donderdag de cito spelling en we hadden een deel van begrjijpend lezen. Vrijdag kregen we deel 2 of 3 van de toets.

Van Dario: Gym is leuk, dat snap je. Met gym breek kneus of breek je vaak lichaamsdelen. Zoals ik. We gingen gymmen en dan stoot ik mijn vinger tegen mijn been met het hardlopen. Dat wil niet nog een keer hebben. We doen met gym aan de touwen slingeren en op banken lopen en nog veel meer. Maar dat is zo veel dat ik het niet op kan noemen.

Van Jenita: We zijn bezig met een totempaal van robot en die plakken we aan elkaar vast. We gingen ook elke week naar meester Peter. De eerste opdracht was een stempel 3D en daana met inkt. Het was een heel gedoe, maar het lukte. Daarna gingen we figuurzagen. We hadden een kerstster gemaakt. Daarna gingen we een matje maken met draad.

Van Chantal: Ik vind het heel leuk in groep 7b, ook met de juffen. Het schaatsen was heel erg gezellig. De cito's waren moeilijk, vooral de rekencito. Maar sommige dingen waren ook makkelijk. We gaan ook al beginnen aan de werkstukken, lastig, maar wel leuk. Ik weet zeker dat het verder een leuk schooljaar wordt.

Van Bart: De toetsweek is heel irritant, toetsen, toetsen, toetsen. EN voor groep 8 nog het ergste: de gevreesde cito. Maar als het afgelopen is, ben je er vanaf. AL die toesten, maar ja, je ontkomt er niet aan. Het enige wat je kan doen is goed je best doen en dan lukt het wel.

Van Eline: Juf Jolanda en juf Irene zijn onze juffen. Ze zijn heel aardig, maar kunnen ook heel streng zijn. Ze zijn allebei heel slim. We krijgen op maandag, dinsdag en om de week op woensdag juf Jolanda. Op donderdag en vrijdag en om de week op woensdag juf Irene. Als jullie dit lezen: Ik vind jullie heel leuk!

Van Wietse: We hebben deze week veel toetsen. Vooral Citotoetsen. We hebben wiskunde gehad en begrijpend lezen en spelling van Cito. Het is erg stil en je kan beter werken. Je zit in toetsopstelling en je kan niet afkijken. De mensen die ziek zijn hebben grote problemen. In het begin van de Cito krijg je de gelegenheid om even te oefenen.

Van Thijs: We hebben 3, 4 en 5 februari de Cito. Het is erg leuk, maar ook wel moeilijk. Je moet goed je best doen, want het komt in je dossier. We hebben een rekencito gehad en begrijpend lezen en een spelling cito. Ik vind die van rekenen het leukst, omdat het één van mijn lievelingsvakken is.

Van Manouk: We deden een natuurles over energie. Na de les moesten we in groepjes een bladzijde maken. Op die bladzijde moesten dingen over energie staan. Het moest een soort kranten bladzijde worden. Toen ieder groepje een bladzijde had gemaakt, heeft de juf er een krantje van gemaakt. Toen hadden we onze eigen energiekrant en iedereen mocht er één mee naar huis nemen.

Van Mirjam: De juf had gezegd: we gaan een toetsweek in. Dus we waren al voorbereid. Toen stond er op het programma: cito rekenen, cito spelling en cito begrijpend lezen. Maar gelukkig mochten we tussendoor wel tekenen en mochten het laatste half uur spelletjes doen. Dat was wel leuk en heel gezellig. En dan nog maar een weekje en dan hebben we vakantie.

Van Eva: Ik vind de toetsweek een drukke week. Je moet veel cito's doen en gewone toetsen van huiswerk. Vooral als het allemaal moeilijke toetsen zijn. Zelf vind ik rekencito het leukst, maar ik zal opgelucht zijn als het allemaal voorbij is. Maar tussendoor doen we gelukkig ook leuke dingen zoals spelletjes en knutselen.

Van Niels: de toetsweek is soms leuk en soms niet. Maar de rekencito was makkelijk en de begrijpend lezen erg moeilijk en de spelling cito was ook erg leuk. Met aardrijkskunde enz. mogen we nu een muurkrant maken. Dan mogen we met elkaar werken en krijgen we met z'n allen een cijfer.

Van Thomas: we hebben een energiekrant gemaakt met natuur. We mochten door school lopen en kijken waar energie verbruikt werd. De volgende week moesten we stukjes schrijven. Het was heel leuk. We hebben er veel van geleerd.

Van Marlinde: In groep 7 zijn we bezig met een werkstuk. Ik houd het over Amerika. Ik vind het best wel moeilijk om een werkstuk te maken. In de klas zitten we nu in groepjes, omdat we met geschiedenis, aardrijkskunde en natuur gaan samenwerken. Met geschiedenis zijn we nu bezig. We moesten een muurkrant maken. Ons groepje heeft gekozen voor het onderwerp: Rembrandt van Rijn.

 

Een paar leuke schoolmoppen

Een paar moppen over school, altijd leuk:

De meester vraagt aan de leerlingen een zin te bedenken waar het woord ventilator in voorkomt. Wim: "Als het warm is in de klas, zet de meester de ventilator aan." "Goed zo, Wim. Nog iemand een voorbeeld?", vraagt meester. Jantje denkt lang na en zegt dan: "Als je vroeg in de bioscoop bent, krijg je een betere plaats dan de vent die later komt!"

De juffrouw van Jantje geeft uitleg over verleden tijd en tegenwoordige tijd. "Als ik zeg dat ik mooi was, dan is het verleden tijd. Jantje, wat is het dan als ik zeg dat ik mooi ben?" Jantje: "Een regelrechte leugen, juf!"

Elsje ging voor het eerst naar groep drie op de lagere school. Daar leer je lezen en schrijven. Het echte werk dus. Na de eerste dag op school komt papa ook thuis van het werk en vraagt aan Elsje wat ze al geleerd heeft. "Nou," zegt Elsje, "ik heb al leren schrijven". "En wat heb je dan geschreven?", vraagt papa. "Dat weet ik nog niet, want ik leer morgen pas lezen".

Vraagt de juf: "Jantje, heeft je vader je nu alweer geholpen met je huiswerk?" Zegt Jantje: "Nee hoor Juf, deze keer heeft hij het helemaal alleen gemaakt!"

 

Interview burgemeester

Weten jullie het nog dat we allemaal een vraag hebben bedacht voor de burgemeester? Die heb ik opgestuurd aan AlphenCC en......vorige week kreeg ik een mail van hen. Er was een vraag uitgekozen uit onze klas.

Net heb ik degene gebeld die heeft gewonnen. En dat is:

Manouk!

Zij is heel blij dat ze de vraag zelf mag stellen. En dat gaat ze a.s. vrijdagochtend doen. Met drie andere kinderen van andere scholen die hebben gewonnen. Er gaat een fotograaf mee en dan komt onze eigen Manouk in de krant.


 

Een paar tongbrekers

Langs de koele kali liep een kale koeli
met een kilo kali op zijn kale koeli-kop.

Vissers die vissen naar vissen en vissers die vissen die vangen vaak bot. De vissen waar de vissende vissers naar vissen, vinden vissers die vissen vervelend en rot!

Wat een weer weer.
Je waait haast van de weg weg.
Je kunt beter in het magazijn zijn,
met een doosje aardbeien bij je.

Drie dikke drilboren drillen door drie dikke deuren.

Klappertandend kwam Kees Koukleum kolen kopen. Kijk kijk, kakelde kolenkoopman Kuipers. Kees klappertandt! Koud, Kees? Kerel, klaagde Kees. Krakende knieën, klapperende kiezen, compleet knikkende kuiten. Curieuze kou, knikte Kuipers. Koop kolen, knul! Kolen kunnen kou klein krijgen!

Kaarten topografie

Voor topografie gebruiken we de kaarten van onze aardrijkskunde methode: Geobas. Als je een extra kaartje wilt om mee te oefenen en je vindt de kopie niet duidelijke genoeg, dan kun je op de link klikken "kaartjes topografie". Je komt dan op de site van een andere basisschool terecht. Ga dan met je muis naar menu en dit klapt dan uit. Hierna klik je op "uit de school geklapt". Er opent dan een nieuw scherm en daar klik je op "topografie". Van groep 6 t/m 8 kun je alle kaartjes die wij gebruiken ook zelf nog een keer uitprinten.

Is dat even handig?

Op dezelfde pagina staat ook "Meer topografie". Hier kun je zoeken welke topografie je online kunt oefenen.

topografie

 

Alles weg!

Vreselijk! Alle logs die ik dit schooljaar heb geschreven, zijn door een fout van de beheerder verdwenen. Hij was vergeten een back-up te draaien en heeft "per ongeluk" vele dingen gewist. Die zijn nu niet meer terug te halen. Dat betekent een aantal keer "de tien vragen aan..." en natuurlijk alles wat we dit jaar al hebben gedaan.

Natuurlijk probeer ik zoveel mogelijk weer terug te krijgen, maar dat is wel een hele klus. Het kan ook wel even duren.

 

Kinderboekenweek 2008

 kinderboekenweek

De kinderboekenweek zit er weer aan te komen. Vanaf a.s. woensdag 1 oktober t/m zaterdag 11 oktober is het weer zover. Dit jaar is het thema: Poëzie. Joke van Leeuwen heeft speciaal het onderstaande gedichtje geschreven:

ZINNENVERZINZIN

Soms kun je zinnenverzinzin hebben:
zin om de zinnen die zingen vanbinnen
naar buiten te spinnen als spinnen hun webben.
Zodra je begint is er al een begin,
een zinnenvanbinnenverzinzinzin.

Woensdag 1 oktober moet iedereen een gedicht meenemen. Daar gaan we wat mee doen. Kies iets uit dat je zelf heel mooi, verdrietig, vrolijk, humoristisch of iets dergelijks vindt. En je mag natuurlijk je boeken met gedichten meenemen naar school. Die zullen we allemaal een mooi plekje geven. Dan gaan we de komende twee weken voor de herfstvakantie gedichten lezen.

 

Cito entreetoets

ALLEMAAL HEEL VEEL SUCCES BIJ DE ENTREETOETS!

enne...
niet zenuwachtig zijn hoor, weet je nog...dat was niet nodig!

klas

Reacties op ......

Onze klas vindt het heel erg leuk dat er zoveel mensen/kinderen kijken op onze site. Dat zien we aan het aantal bezoekers, maar ook aan de reacties die we krijgen. Vooral op de logs over gezichtsbedrog. Helaas komen er ook reacties binnen die qua taalgebruik niet echt leuk zijn om te lezen. Alle reacties komen eerst binnen bij onze juf (juf Irene) en die leest eerst alles. Als er lelijke woorden, scheldwoorden of vieze woorden in staan, zet zij ze niet op onze site.

Wij hebben een afspraak gemaakt voor onze site: alleen nette reacties worden geplaatst. Natuurlijk mag je iets ook niet leuk vinden, maar het is niet nodig om op een nare manier te reageren. Dus als je een bericht verstuurt en het komt niet op de site te staan, dan weet je dat onze juf het niet in orde vindt. En dan komt het dus ook niet op deze site.

Gefeliciteerd! Iedereen geslaagd!

Vandaag was het zover: op de Koningin Wilhelminaschool in Urk werd de officiële aftrap gegeven van het landelijke Verkeersexamen. Een verslag kun je vanavond op het jeugdjournaal zien en bij Hart van Nederland op SBS6.

Er waren maar liefst drie kinderen in de klas die alle 40 punten gehaald hebben, oftewel helemaal geen fouten hadden gemaakt. Iedereen uit de klas heeft het in één keer gemaakt.

Vond je de voorkant van het verkeersexamen ook zo leuk? Het is vorig jaar ontworpen door Lara, Daan en Floor van de Galvanischool in Den Haag. Ben jij ook een ontwerper in de dop? Gebruik al je creativiteit en ontwerp een coole omslag voor het verkeersexamen 2009. Wie weet wordt jouw ontwerp volgend jaar op ruim 200.000 verkeersexamens gedrukt en win je een digitale camera!

Meedoen: Maak een grappig ontwerp dat met verkeer of verkeersveiligheid te maken en stuur het ons vóór 15 juni 2008. Je kunt een digitale foto van je ontwerp mailen naar Christel de Heus: c.heus@vvn.nl. Ook kun je je ontwerp per post sturen naar: Veilig Verkeer Nederland, Postbus 423, 1270 AK Huizen ter attentie van Christel de Heus. Vergeet je niet je eigen adresgegevens mee te sturen?

 

Ben jij mijn Valentijn?

Morgen is het veertien februari en is het Valentijnsdag. Dan gaan we eindelijk de lootjes trekken en elkaar een hart geven. Maar als je iemand nog een extra hart wil geven, moet je dat natuurlijk wel doen. Een kaartje of een lief gedichtje, het is heel erg fijn om iets te ontvangen. Dus, trek je stoute schoenen aan en laat je niet kennen. Wie weet, krijg je zelf ook nog wel iets.........

valentijnsdag

 

Uitslag belangrijkste nieuwsfeit

Een aantal weken geleden hebben we meegedaan aan het belangrijkste nieuwsfeit en de belangrijkste persoon van 2007. Er hebben heel veel leerlingen van vele scholen meegedaan. Ook wij hadden gekeken wat en wie wij het belangrijkste vonden. Vandaag kreeg ik een mail met de uitslag en die zal ik hieronder zetten. Het komt aardig overeen met wat wij als klas hadden ingevuld. Kijk maar:

Uitslag over 2007 Bijna 2.000 leerlingen verdeeld over 40 scholen in Nederland hebben hun oordeel geveld: volgens hen is Willem Holleeder de belangrijkste persoon van 2007. Belangrijkste nieuwsfeit van het afgelopen jaar vonden zij de scholierenstaking tegen de 1040-lesurennorm.

De leerlingen hebben meegedaan aan de Scholierenpeiling van Stichting Krant in de Klas. Stichting Krant in de Klas (KiK) stelde een lijst op van 30 gebeurtenissen en 30 persoonlijkheden die het afgelopen jaar veelvuldig in het nieuws waren. Deze werden verspreid onder docenten die het afgelopen jaar gebruik hebben gemaakt van de diensten van KiK. De docenten hebben met hun leerlingen in beide categorieën klassikaal een top-3 samengesteld. Op basis van de inzendingen werd deze einduitslag vastgesteld:

Belangrijkste Nieuwsfeit

 

 

Belangrijkste Nieuwspersoon

 

 

 

1. Scholierenstaking

 

33%

 

1. Willem Holleeder

 

30%

 

2. Ontsnapping Bokito

 

21%

 

2. Geert Wilders

 

18%

 

3. Geweld op scholen

 

14%

 

3. Rita Verdonk 17%

 


De keuze voor de top-3 leidde tot grote verdeeldheid onder de scholieren: in geen van beide categorieën haalde de winnaar een overgrote meerderheid. Met de uitslag van de belangrijkste nieuwspersoon laten de leerlingen zien dat zij een haarfijn gevoel hebben voor de impact van media-aandacht: Willem Holleeder was wat hun betreft niet de persoon met de grootste maatschappelijke betekenis, maar leverde wel een grote mediahype.
In dit opzicht is de keuze voor het nieuwsfeit verrassend te noemen: zo komen nieuwsfeiten die afgelopen jaar veel media-aandacht hebben gekregen, zoals de BNN Orgaandonorshow en de gesneuvelde Nederlandse soldaten in Uruzgan, niet voor in de top-3. De verklaring voor de uitslag van belangrijkste nieuwsfeit is dan ook duidelijk terug te voeren op het gegeven dat de invoering van de 1040-lesurennorm de scholieren zelf direct aangaat.

Ik houd van jou!

Ik houd van jou in heel veel talen:

Afrikaans : Ek is lief vir jou!
Deens : Jeg elsker dig!
Duits : Ich liebe dich!
Engels : I love you!
Fins : (Mä) rakastan sua!
Frans : Je t'aime!
Fries : Ik hald fan dei!
Grieks : S'ayapo!
Hongaars : Szeretlek!
Iers : t'a gr'a agam dhuit!
Italiaans : Ti amo!
Japans : Kimi o ai shiteru!
Noors : Jeg elsker deg!
Russisch : Ya tyebya lyublyu!
Turks : Seni seviyorum!

 

Valentijnsdag

Hieronder alvast een stukje over Valentijnsdag. Je moet natuurlijk weten waar het over gaat, voordat je een kaart of knutsel maakt voor iemand: 

Sint Valentijn
In het jaar 270 was er een jonge Romein die Valentinus heette. Hij besloot om zich tot het Christendom te bekeren en werd bisschop in Terni. In die tijd regeerde keizer Claudius II. Om zijn rijk in stand te houden had hij veel soldaten nodig, aan wie hij veel eisen stelde. Zo mochten soldaten niet trouwen omdat aan het front niets hen mocht afleiden, dus ook geen gedachten aan een vrouw die thuis was.
Op een dag kwam er een soldaat bij Valentinus. Hij wilde graag met zijn geliefde (een christen vrouw) trouwen maar dat mocht niet van de keizer. Valentinus heeft ze toen in het geheim getrouw, met als voorwaarde dat de soldaat christen werd. Al snel kwamen er meerdere stellen om zich door Valentinus te laten trouwen.
Je raad het al, de Romeinen waren het hier niet mee eens en besloten om Valentijn op 14 februari te vermoorden. Maar voordat dat gebeurde kon hij snel een briefje schrijven. Deze was bedoeld voor de dochter van de gevangenisbewaarder. In het briefje stond: 'Van je Valentijn'...
valentijnsdag
Later werd Valentinus heilig verklaard door de Roomse kerk en 14 februari werd een feestdag. Met name in Engeland werd het feest veel gevierd. Het was in die tijd niet gewoonlijk om openlijk je liefde aan iemand te uiten, maar op 14 februari werd hierop een uitzondering gemaakt. Iedereen kon dan zijn geliefde ongestraft verrassen met een cadeau of brief.

wie online

Als je bij "Wie online" je naam wilt invullen, moet je op het plaatje van het bijtje klikken. Er komt dan een scherm en daar kun je je eigen naam invullen. Je mag je bijnaam invullen. Nooit je achternaam erbij zetten.

 

Lootjes trekken

Vrijdag 16 november is het zover: we gaan lootjes trekken voor het grote surprisefeest.

Dat betekent dat je van tevoren alvast moet nadenken over wat je er opschrijft als cadeautje. Het mag tot een bedrag van 3 euro en echt niet meer.

Natuurlijk maak je daarna een surprise met een gedicht.

sinterklaas

 

Engels oefenen

Bij het snuffelen naar leuke dingen voor jullie, kwam ik ook een site tegen waar je engels van Hello World kunt oefenen. De echte woorden die jullie moeten leren. Je kunt weer klikken op de link die aan de rechterkant van onze website staat bij engels.

Doe je best, scheelt ook weer voor de toetsen.

 

kaartjes topografie

De kaarten die wij gebruiken voor topografie heeft een basisschool in Schoonhoven allemaal op internet gezet. Ben je dus je kaart kwijt, wil je een lege uitdraaien of gewoon voor de lol..... dan kun je nu alle kaarten van groep 7 (dus ook die nog moeten komen) op internet al bekijken en uitprinten.

Hier moet je het volgende voor doen.

Ga met je muis op menu staan. Dan opent het menu zich. Klik dan op "uit de school geklapt". Je krijgt dan allemaal bordjes waar je uit kunt kiezen. Eén daarvan is topografie. Als je daar op klikt, krijg je alle kaartjes van groep 6 t/m 8 op je scherm. Is dat even handig?