Sint knutselen

Natuurlijk gaan we ook aan de knutsel-frutsel voor Sinterklaas. Ook als je in groep 6 of 7 zit, hoort Sint er natuurlijk nog helemaal bij. De gangen zijn helemaal versierd, er hangt een mooi doek met een kachel om lekker bij te zitten en je te warmen!!

In de klas gaan we een collage van twee sinten en twee pieten maken op verschillende manieren. Je kunt met wasco aan de slag, met verf, potlood en stiften en met allemaal materiaal dat je kunt plakken. De kleuren hoeven niet overeen te komen met de werkelijkheid. Niet iedereen is klaar, maar morgen gaan we alles opplakken en een leuk plekje geven.

sint
sint
sint
sint
sint
sint
sint
sint
sint
sint
sint
sint
sint
sint
sint
sint
sint
sint

Schoenmaatjes

Ieder jaar maken we voor kinderen in arme landen een schoendoos vol met spulletjes, zoals: schoolspullen, zeep, tandenborstel en tandpasta, kam, speelgoed enzovoort. In onze klas hebben we 19 kinderen en we vonden eigenlijk dat iedereen een doos moest maken. Dat is gelukt. Uiteindelijk hadden we wel 20 dozen.

De klas van meester Sander had maar liefst ruim 60 dozen bij elkaar. Een super aantal. Ook in de kerk hebben er veel mensen een doos gemaakt. Het zijn er in totaal 620 geworden. Een enorm aantal dat we volgend jaar proberen te overtreffen.

Allemaal erg bedankt!

schoenendoosaktie  schoenmaatjes

schoenmaatjes

Hieperdepiep hoezee

Hoera, er is er één jarig, hoera, hoera. Dat kun je wel zien dat is zij!

jarige jet

 

Lootjes trekken 2009

sinterklaas
Vrijdag 20 november is het weer zo ver, we gaan lootjes trekken. Op je lijstje komen je hobby's te staan en wat je leuk vindt om te kijken op de televisie. En natuurlijk cadeautjes die je graag wilt krijgen. De cadeautjes mogen niet meer kosten dan 3,50 euro. Je mag ook niet alleen maar snoep invullen. Bij de speelgoedwinkels hebben ze leuke hebbedingetjes voor een paar euro. En wat dacht je van:
voetbalkaartjes
leuke klemmetjes e.d. voor in je haar
stuiterballen
playmobildoosje
legodoosje
gummen
stabilopennen
donald duck
stickertjes
gekleurde vullingen
sleutelhanger
diddle blokjes
oorbellen
knikkers
kralen
stiften
etui
gekleurde veters voor in je sportschoenen
inktwisser
en ga zo maar door.
Hopen maar dat jullie zelf ook leuke ideeën hebben. Jullie krijgen vrijdag ook je eerste rapport en we gaan de presentaties kijken van een aantal groepen. Een dag vol verschillende dingen.
En dan ga je natuurlijk een prachtige surprise maken voor degene die je hebt getrokken met daarbij een gedicht van minimaal 8 regels. Dat zal best wel lukken. Op 4 december gaan we dan Sinterklaasfeest vieren in de klas. De surprise inpakken en dan zetten we die allemaal in het midden van de kring. Van elke surprise wordt een foto gemaakt. Leuk als aandenken en die komen op de site te staan.

De tien vragen aan Wabe

  

Betekenis van Wabe: verkorting van Germaanse namen met wald- (heersen, heerser)

Hoe oud ben je?
Ik ben 10 jaar.
Wat eet je het liefste?
Patat.
Wat is je favoriete muziek?
Blof.
Wat is je favoriete televisieprogramma?
Checkpoint.
 Wat zijn je hobby's?
Schaatsen, voetballen en wielrennen.

Wat is je lievelingsvak?
Muziek.
Wat zou je graag willen veranderen op school
Dat aardrijkskunde makkelijker wordt.
Wat is het leukste boek dat je hebt gelezen?
Weerwolvenbos, omdat het zo griezelig is. 
Wie mag er na jou " de tien vragen aan ..." invullen?
Esther.
Is er nog iets anders dat je wilt vertellen?
Nee.

wielrennen