alles oefenen

Om goed met alle woordpakketten te kunnen oefenen, kunnen jullie de onderstaande link gebruiken. Zeker met het oefenen van de werkwoordsvorm, kan dat geen kwaad. Neem eens een kijkje en doe eens een oefening.

http://www.taallessenonline.nl/?code=dda559

 

 

De tien vragen aan Renée

renée

Betekenis van Renée:  Wedergeboren

Hoe oud ben je?
Ik ben 10 jaar.
Wat eet je het liefste?
Van alles, als het maar geen sperciebonen of groenteschotel is.
Wat is je favoriete muziek?
High School Musical.
Wat is je favoriete televisieprogramma?
Goede Tijden, Slechte Tijden.
 Wat zijn je hobby's?
Hockey. 

hockey
Wat is je lievelingsvak?
Knutselen, maar geen verven en Arbeid Naar Keuze.
Wat zou je graag willen veranderen op school?
Langere pauze en geen geschiedenis.
Wat is het leukste boek dat je hebt gelezen?
De verschrikkelijke schoolmeester en nog veel andere boeken.
Wie mag er na jou " de tien vragen aan ..." invullen?
Chantal.
Is er nog iets anders dat je wilt vertellen?
Ik vind het een leuke site.

 

High Tea

high tea high tea

Als afsluiting van het hoofdstuk Aardrijkskunde over Engeland hebben we een heerlijke high tea gehouden. Het was ook nog eens de laatste vrijdag voor de voorjaarsvakantie. Dus dat kwam dubbel goed uit.

Iedereen had zijn best gedaan om iets lekker te maken of te kopen. Ook vele moeders en ook vaders waren hard aan de slag geweest in de keuken om het een super high tea te laten worden.

Nou, dat is gelukt. Er waren zalige scones, heerlijke brownies, verrukkelijke soesjes en coole koekjes, zoenen, engelse drop, spritsen, verschillende zelfgemaakte koekjes, donuts, boterkoek, roze koeken, een soesjes toren met chocolade, zelfgemaakte bonbons, verschillende heerlijke sandwiches. Het was gewoon te veel om op te noemen en alles was zo lekker, dat we eigenlijk allemaal veel te veel gesnoept hebben. Daarbij was het ook nog heel gezellig.

Van tevoren hadden we eerst nog "positieve post" voor elkaar. Iedereen had een lootje getrokken met daarop de naam van een ander. Voor diegene maakte je een mooie kaart met daarop complimenten. Nou, dat is pas echt leuke post om te krijgen. Lachende gezichten en de post is mee naar huis gegaan om nog eens na te lezen. In het kader van Valentijnsdag nog een extra tintje. Want ook de harten die we gemaakt hebben voor Valentijnsdag gingen allemaal mee naar huis, zodat ze bezorgd konden worden de volgende dag. Ben benieuwd naar alle reacties.

high tea
valentijnspost
positieve post
high tea high tea
high tea
high tea
high tea
high tea high tea
high tea
high tea
high tea high tea
high tea
high tea high tea
high tea
high tea
high tea high tea
high tea

Foetsiepoppetjes

Allemaal een tijdschrift mee en een leeg klein doosje, van bijvoorbeeld lucifers of iets dergelijks.

Maar juf, wat gaan we dan doen? Wat gaan we ermee maken?

Tja, dat horen jullie later. Eerst allemaal meenemen. Gelukkig waren er wat extra doosjes meegenomen, zodat iedereen aan de slag kon gaan. Uit de tijdschriften scheur je stukjes met een bepaalde kleur. In die nuance zoek je dan verder. Of alles in blauwtinten, of in rood, of in groen, of in ....., dat mocht je zelf weten. Iedereen was druk aan het scheuren en in mum van tijd lagen de tafels en de grond bezaaid met snippers in allemaal kleuren.

Na de vakantie gaan we het doosje beplakken in dezelfde kleur en krijgt het doosje ook armen en benen van pijpenrager. Ook weer in dezelfde kleur. Dat poppetje krijgt nu oogjes en dan wordt het er bovenop geplakt. Dat poppetje is dan foetsie!!!!  

plan je eigen dorp 1

Weer een stapje verder met het dorp. Het dorp is in ieder groepje ingedeeld. In sommige groepjes is zelfs al een burgemeester benoemd. De eerste huizen, scholen, stations e.d. zijn al af. Nu nog een plekje op de plattegrond.

eigen dorp
plan je eigen dorp
plan je eigen dorp
plan je eigen dorp
plan je eigen dorp
plan je eigen dorp
Lees verder...

Gezichtsbedrog 8

Hieronder zie je een aantal keer gezichtsbedrog, waarbij het plaatje helemaal niet schijnt te kunnen. Kijk maar eens goed hoe het getekend is. Dat kan toch helemaal niet?

gezichtsbedrog

gezichtsbedrog

gezichtsbedrog

 

Nieuwsbrief

Iedereen heeft een stukje geschreven voor de nieuwsbrief. Natuurlijk past niet alles op de achterkant, dat is een beetje veel. Vandaar dat de andere hier op de site komen te staan.

Van Lorena: We gingen een energiekrant maken op 28 januari 2009. Mijn groepje was: Thijs, Mart-Antoony, Rebecca en Eline. Thijs en Mart-Antoony hadden tekeningen gemaakt. En ik, Rebecca en Eline hadden geschreven. Uiteindelijk hadden we er een 7 voor.

Van Jimmy: we hebben in groep 7 al erg veel gedaaan. Sommige kinderen knutselen, andere tekenen en andere ruilen kaartjes. Het is erg leuk om briefjes in te vullen en de juffen te laten weten wat wij denken. 5 februari was er weer een test. Die was ook erg leuk.

Van Marnix: Het was leuk met het practicum, omdat we het dan in het echt zien i.p.v. op een blad of zo. Daarom vond ik het leuk en ik zou het graag nog een keer doen, maar dan met andere vakken. Het belangrijkste is dat je er meer van leert en dat is ook beter.

Van Dion: We hebben nu al de rekencito gedaan, alle delen, maar deel 2 was het makkelijkst. De spelling cito moesten we ook doen. Het waren niet moeilijke woorden. Nou, misschien wel voor anderen en tenslotte begrijpend lezen cito. Je moest daar bij 25 vragen beantwoorden op het eerste deel en de dag erna het tweede deel. Daarbij moest je ook 25 vragen beantwoorden.

Van Rebecca: wij hebben met natuur een hoofdstuk gehad over energie. Daarmee moesten we een krantenpagina maken. We werkten in groepjes en elk groepje had er een gemaakt. Met alles bij elkaar de energiekrant.

Van Demi: We doen veel knutsels. We maken bijvoorbeeld poppetjes die je moet overtrekken en dan kleren meot geven. We zijn nu bezig met een totempaal. We moeten allemaal een hoofd maken of de kleren. Er zijn er al een paar klaar. We knutselen ook bij meester Peter, maar dat is nu afgelopen. We knutselen nu op donderdagmiddag en ik denk dat we nog meer dingen gaan doen.

Van Carlijne: We hebben dit jaar al twee stagejuffen gehad. We zijn nu bij de derde. Ze is heel aardig en kan best goed voorlezen. Ze heeft al een keer een taalles uitgelegd en dat kan ze ook heel goed. Ik hoop dat deze juf wel blijft en dat we natuurlijk leuke dingen met elkaar gaan doen.

VAn Nicky: Deze week hebben citotoetsen gehad. De cito van rekenen was op maandag, dinsdag en woensdag. Ze waren best makkelijk. We hadden donderdag de cito spelling en we hadden een deel van begrjijpend lezen. Vrijdag kregen we deel 2 of 3 van de toets.

Van Dario: Gym is leuk, dat snap je. Met gym breek kneus of breek je vaak lichaamsdelen. Zoals ik. We gingen gymmen en dan stoot ik mijn vinger tegen mijn been met het hardlopen. Dat wil niet nog een keer hebben. We doen met gym aan de touwen slingeren en op banken lopen en nog veel meer. Maar dat is zo veel dat ik het niet op kan noemen.

Van Jenita: We zijn bezig met een totempaal van robot en die plakken we aan elkaar vast. We gingen ook elke week naar meester Peter. De eerste opdracht was een stempel 3D en daana met inkt. Het was een heel gedoe, maar het lukte. Daarna gingen we figuurzagen. We hadden een kerstster gemaakt. Daarna gingen we een matje maken met draad.

Van Chantal: Ik vind het heel leuk in groep 7b, ook met de juffen. Het schaatsen was heel erg gezellig. De cito's waren moeilijk, vooral de rekencito. Maar sommige dingen waren ook makkelijk. We gaan ook al beginnen aan de werkstukken, lastig, maar wel leuk. Ik weet zeker dat het verder een leuk schooljaar wordt.

Van Bart: De toetsweek is heel irritant, toetsen, toetsen, toetsen. EN voor groep 8 nog het ergste: de gevreesde cito. Maar als het afgelopen is, ben je er vanaf. AL die toesten, maar ja, je ontkomt er niet aan. Het enige wat je kan doen is goed je best doen en dan lukt het wel.

Van Eline: Juf Jolanda en juf Irene zijn onze juffen. Ze zijn heel aardig, maar kunnen ook heel streng zijn. Ze zijn allebei heel slim. We krijgen op maandag, dinsdag en om de week op woensdag juf Jolanda. Op donderdag en vrijdag en om de week op woensdag juf Irene. Als jullie dit lezen: Ik vind jullie heel leuk!

Van Wietse: We hebben deze week veel toetsen. Vooral Citotoetsen. We hebben wiskunde gehad en begrijpend lezen en spelling van Cito. Het is erg stil en je kan beter werken. Je zit in toetsopstelling en je kan niet afkijken. De mensen die ziek zijn hebben grote problemen. In het begin van de Cito krijg je de gelegenheid om even te oefenen.

Van Thijs: We hebben 3, 4 en 5 februari de Cito. Het is erg leuk, maar ook wel moeilijk. Je moet goed je best doen, want het komt in je dossier. We hebben een rekencito gehad en begrijpend lezen en een spelling cito. Ik vind die van rekenen het leukst, omdat het één van mijn lievelingsvakken is.

Van Manouk: We deden een natuurles over energie. Na de les moesten we in groepjes een bladzijde maken. Op die bladzijde moesten dingen over energie staan. Het moest een soort kranten bladzijde worden. Toen ieder groepje een bladzijde had gemaakt, heeft de juf er een krantje van gemaakt. Toen hadden we onze eigen energiekrant en iedereen mocht er één mee naar huis nemen.

Van Mirjam: De juf had gezegd: we gaan een toetsweek in. Dus we waren al voorbereid. Toen stond er op het programma: cito rekenen, cito spelling en cito begrijpend lezen. Maar gelukkig mochten we tussendoor wel tekenen en mochten het laatste half uur spelletjes doen. Dat was wel leuk en heel gezellig. En dan nog maar een weekje en dan hebben we vakantie.

Van Eva: Ik vind de toetsweek een drukke week. Je moet veel cito's doen en gewone toetsen van huiswerk. Vooral als het allemaal moeilijke toetsen zijn. Zelf vind ik rekencito het leukst, maar ik zal opgelucht zijn als het allemaal voorbij is. Maar tussendoor doen we gelukkig ook leuke dingen zoals spelletjes en knutselen.

Van Niels: de toetsweek is soms leuk en soms niet. Maar de rekencito was makkelijk en de begrijpend lezen erg moeilijk en de spelling cito was ook erg leuk. Met aardrijkskunde enz. mogen we nu een muurkrant maken. Dan mogen we met elkaar werken en krijgen we met z'n allen een cijfer.

Van Thomas: we hebben een energiekrant gemaakt met natuur. We mochten door school lopen en kijken waar energie verbruikt werd. De volgende week moesten we stukjes schrijven. Het was heel leuk. We hebben er veel van geleerd.

Van Marlinde: In groep 7 zijn we bezig met een werkstuk. Ik houd het over Amerika. Ik vind het best wel moeilijk om een werkstuk te maken. In de klas zitten we nu in groepjes, omdat we met geschiedenis, aardrijkskunde en natuur gaan samenwerken. Met geschiedenis zijn we nu bezig. We moesten een muurkrant maken. Ons groepje heeft gekozen voor het onderwerp: Rembrandt van Rijn.

 

Plan je eigen dorp

Vandaag hebben we de start gemaakt van: Plan je eigen dorp. De klas is opgedeeld in zes groepen van vijf leerlingen. Ieder groepje gaat eerst in het werkboekje aan de slag om een beginnetje te maken. Wat is een schaalverdeling? Hoe zit het met het zuiden, oosten, westen noorden? Hoe steekt een plattegrond in elkaar? Dit soort vragen worden per groepje ingevuld en besproken.

Volgende week gaan we aan de slag met de grondplaat en de bouwplaten. Iedereen in het groepje maakt een opzet voor een fantasiedorp. Goed nadenken over wegen, rivieren, gebouwen enz. Daarna bespreekt ieder groepje alle ideeën en wordt op een grote grondplaat alles echt gemaakt. Spannend.

Plan je eigen dorp
Plan je eigen dorp
Plan je eigen dorp
Plan je eigen dorp
Plan je eigen dorp
Plan je eigen dorp
Plan je eigen dorp
Plan je eigen dorp

De tien vragen aan Bart

Bart 

Betekenis van Bart:  Schitterend door adel of Zoon van Tolmai, (Tolmai betekent waarschijnlijk de vorentrekker of rijk aan rimpels), de strijdbare

Hoe oud ben je?
Ik ben 11 jaar.
Wat eet je het liefste?
Patat, pannenkoeken, wraps.
Wat is je favoriete muziek?
Heb ik niet.
Wat is je favoriete televisieprogramma?
The Simpsons en Southpark.
 Wat zijn je hobby's?
Voetbal, taekwonda, pc, tv, playstation, wii. 
Wat is je lievelingsvak?
Gymnastiek.
Wat zou je graag willen veranderen op school?
Drie maanden sneeuwvrij, ook al ligt er geen sneeuw.  
sneeuw
Wat is het leukste boek dat je hebt gelezen?
De grijze jager 1, 2, 3, 4, 5, 6. Het is geschiedenis en geheimzinnig en daar houd ik van.
Wie mag er na jou " de tien vragen aan ..." invullen?
Dion.
Is er nog iets anders dat je wilt vertellen?
Het heeft 23 benen, 6 armen, 16 ogen. Ra, Ra, wat is dat?

Kijk bij lees verder voor het antwoord.

 

Lees verder...

Valentijnsharten

hartenVoor Valentijnsdag hebben we iets leuks bedacht. We maken er een eigen soort feestje van. Allemaal hebben we een hart gemaakt voor iemand. Niet op wie je verliefd bent (al mocht dat natuurlijk ook), maar gewoon voor iemand aan wie je iets wilt zeggen. Dat zorgde voor veel harten voor moeders, voor opa's die altijd oppassen, voor oma's die lekkere soep koken, voor vriendinnen en ga zo maar door.

Hieronder een aantal foto's van de harten:

harten
harten  harten
harten
harten
harten
harten
harten
harten  harten
harten  harten
harten
harten  harten
harten  harten
harten  harten