van Wald en Dirk

Hoe noem je Ben die de over zijn jeugd praat?

Antwoord: Was!

En waar praat hij dat?

Antwoord: Bij de wasmachine!

wasmachine

 

De tien vragen aan Wald

 Wald

Betekenis van Wald:  Heerser over het leger, Vreemde

Hoe oud ben je?
11 jaar
Wat eet je het liefste?
Lasagne.
Wat is je favoriete muziek?
De liedjes van Jan Smit, Marco Borsato en Jim.
Wat is je favoriete televisieprogramma?
Eurogoals.
Wat zijn je hobby's?
Voetballen en Nintendo spelen. 
voetballen
Wat is je lievelingsvak?
Rekenen.
Wat zou je graag willen veranderen op school?
Meer vrije tijd.
Wat is het leukste boek dat je hebt gelezen?
Koppen tegen elkaar, want het gaat over voetbal en daar houd ik van.
Wie mag er na jou "de tien vragen aan ..." invullen?
Ricki.
Is er nog iets anders dat je wilt vertellen?
Ajax wordt kampioen!!! (tenminste, dat hoop ik!)
 ajax

Uit de brievenbus van Maaike

Vergeet deze week niet om je fiets mee te nemen op woensdag en donderdag. We hebben woensdag gymnastiek in de gymzaal bij Trivium en donderdag hebben we sportdag van het Scala.

De boekbesprekingen en spreekbeurten en werkstukken gaan goed! Ik had een 9- voor mijn spreekbeurt, een 9 voor mijn boekbespreking en een 8 1/2 voor mijn werkstuk. Wat had jij?

 lezen

Berichtje van Ricki

Wat is een korte liniaal + een lange liniaal?

Antwoord: ik weet niet hoe lang die is!

effe lekker lachen

Knutselen is echt leuk in groep 7A. Juf Irene heeft altijd van die leuke en creatieve ideeën en juf Jolanda is ook echt cool!

 

Een mop van Thijs

Er komt een man bij de kapper. Als hij klaar is zegt hij: "Wil je mijn zoon alvast knippen terwijl ik het geld haal?" "Oké," zegt de kapper. Twee uur later vraagt de kapper aan het jongentje: "Jouw vader blijft lang weg zeg!" Zegt het jongentje: "dat was mijn vader niet. Hij sprak me aan op straat en vroeg of ik gratis mijn haren wilde laten knippen!"

knipper de knip

Reacties op ......

Onze klas vindt het heel erg leuk dat er zoveel mensen/kinderen kijken op onze site. Dat zien we aan het aantal bezoekers, maar ook aan de reacties die we krijgen. Vooral op de logs over gezichtsbedrog. Helaas komen er ook reacties binnen die qua taalgebruik niet echt leuk zijn om te lezen. Alle reacties komen eerst binnen bij onze juf (juf Irene) en die leest eerst alles. Als er lelijke woorden, scheldwoorden of vieze woorden in staan, zet zij ze niet op onze site.

Wij hebben een afspraak gemaakt voor onze site: alleen nette reacties worden geplaatst. Natuurlijk mag je iets ook niet leuk vinden, maar het is niet nodig om op een nare manier te reageren. Dus als je een bericht verstuurt en het komt niet op de site te staan, dan weet je dat onze juf het niet in orde vindt. En dan komt het dus ook niet op deze site.

Olympische spelen

Wat is de betekenis van de vijf ringen. In de klas hebben we erover gesproken en op internet hebben we even opgezocht hoe het precies zit. Het zit toch wel iets anders in elkaar dan we dachten. De Vijf ringen hebben inderdaad te maken met de Wereld-kleuren. Dat zei iemand al, maar in het eerste stukje informatie dat we hadden, stond iets heel anders. Hieronder staat hoe het precies zit:

Het Olympische symbool bestaat uit vijf ringen. Drie boven (blauw, zwart en rood) en twee onder (geel en groen). Veel mensen denken dat elke ring een werelddeel voorstelt. Dat is niet waar. De kleuren zijn gekozen omdat in alle landenvlaggen van de wereld één van deze kleuren voorkomt.

De Olympische vlag (de vijf ringen op een witte achtergrond) is ontworpen door Pierre De Coubertin. De vlag werd voor het eerst gebruikt in 1920 in Antwerpen.

Ook wij zijn natuurlijk aan de knutsel gegaan over de Olympische spelen. Alle ringen zelf maken in de juiste kleur en daarna een sport als pictogram in elke ring hangen. Gelukkig hadden we een passer in de klas, want rondjes tekenen valt niet mee. (Soms het vastlijmen ook niet, hè ....)

ringen

ringen

ringen

ringen

ringen

ringen

ringen

 

Kwartetten!

Na afloop van het verkeersexamen kreeg iedereen die geslaagd was een kwartet. Om te vieren dat we allemaal in één keer geslaagd waren, mochten we natuurlijk even een kwartetje leggen.

kwartetten

kwartetten

kwartetten

kwartetten

kwartetten

kwartetten

kwartetten

kwarttetten

kwartetten

kwartetten

 

Gefeliciteerd! Iedereen geslaagd!

Vandaag was het zover: op de Koningin Wilhelminaschool in Urk werd de officiële aftrap gegeven van het landelijke Verkeersexamen. Een verslag kun je vanavond op het jeugdjournaal zien en bij Hart van Nederland op SBS6.

Er waren maar liefst drie kinderen in de klas die alle 40 punten gehaald hebben, oftewel helemaal geen fouten hadden gemaakt. Iedereen uit de klas heeft het in één keer gemaakt.

Vond je de voorkant van het verkeersexamen ook zo leuk? Het is vorig jaar ontworpen door Lara, Daan en Floor van de Galvanischool in Den Haag. Ben jij ook een ontwerper in de dop? Gebruik al je creativiteit en ontwerp een coole omslag voor het verkeersexamen 2009. Wie weet wordt jouw ontwerp volgend jaar op ruim 200.000 verkeersexamens gedrukt en win je een digitale camera!

Meedoen: Maak een grappig ontwerp dat met verkeer of verkeersveiligheid te maken en stuur het ons vóór 15 juni 2008. Je kunt een digitale foto van je ontwerp mailen naar Christel de Heus: c.heus@vvn.nl. Ook kun je je ontwerp per post sturen naar: Veilig Verkeer Nederland, Postbus 423, 1270 AK Huizen ter attentie van Christel de Heus. Vergeet je niet je eigen adresgegevens mee te sturen?

 

maandpresentatie

Even een berichtje over de presentatie. Deze wordt verzet naar vrijdag 25 april. Dat betekent dat je dus een week later de kleding voor de presentatie aan moet hebben. Heb je ook een week langer om je tekst uit je hoofd te leren. Valt dat even mee!

We kunnen 24 april niet meer oefenen, dat doen we 23 april. We hebben, zoals jullie vast nog wel weten, de 24ste de sportdag van het Scala. Een week dus met leuke activiteiten.

 

De tien vragen aan Dirk

dirk 

Betekenis van Dirk: Machtig onder het volk

Hoe oud ben je?
10 jaar
Wat eet je het liefste?
Patat.
Wat is je favoriete muziek?
Guus Meeuwis.
Wat is je favoriete televisieprogramma?
Pokemon.
Wat zijn je hobby's?
Voetbal en tennis. 

tennis
Wat is je lievelingsvak?
Rekenen.
Wat zou je graag willen veranderen op school?
Minder les.
Wat is het leukste boek dat je hebt gelezen?
Robin naar school. Dit was het eerste boek dat ik heb uitgelezen.
Wie mag er na jou "de tien vragen aan ..." invullen?
Wald.
Is er nog iets anders dat je wilt vertellen? 
Hup, Blacksoccers!

 

Kleding voor de presentatie

Kleding voor de presentatie van 18 april a.s.:

Jongens: spijkerbroek, wit T-shirt, gel (vetkuif, stoer kapsel), zonnebril, eventueel spijkerjack of leren jack.

Poetsdoek.

Meisjes Rokje (eventueel met petticoat er onder), T-shirtje, haarband.

Extra: sommigen een grote zonnebril, spiegeltje.

Oftewel: Rock-'n-roll kleding (jaren ‘50 – ‘60).

De tien vragen aan Renske

renske 

Betekenis van Renske: Persoon afkomstig uit Laurentum, de met lauweren bekranste

Hoe oud ben je?
11 jaar
Wat eet je het liefste?
Bloemkool.
bloemkool
Wat is je favoriete muziek?
Popmuziek.
Wat is je favoriete televisieprogramma?
Avatar.
Wat zijn je hobby's?
Sporten en tekenen. 
Wat is je lievelingsvak?
Handvaardigheid.
potlood en gum
Wat zou je graag willen veranderen op school?
Om half tien naar school.
Wat is het leukste boek dat je hebt gelezen?
Feesten, beesten en discodiva's. Een spannend boek en heel veel verschillende mensen. Echt grappig!
Wie mag er na jou "de tien vragen aan ..." invullen?
Dirk.
Is er nog iets anders dat je wilt vertellen? 
Een mop: Jantje krijgt zijn rapport. De juf zegt: "Wie zichzelf dom vindt, gaat staan." Na een lange tijd gaat Jantje staan. De juf zegt: "Waarom ga je staan, Jantje? Je bent hartstikke goed!"
"Ik vind het zo zielig dat je alleen staat juf, dus ging ik ook staan!" 

Presentatie

Afgelopen vrijdag hebben we een voorzichtig begin gemaakt voor de presentatie. Een stoere presentatie gaan we ervan maken. Het thema is dansen. Met een soort toneelstukje zullen we de stukjes aan elkaar praten.

Maaike en Ricki gaan samen proberen om iets te verzinnen als dansbewegingen die passen bij de muziek. Beide meiden kunnen heel goed dansen, de één doet ballet en de ander streetdance en hebben daardoor een heel goed ritmegevoel. Er zijn natuurlijk meer meiden die goed kunnen dansen, maar laten we maar eens beginnen met deze twee. Als er teveel kapiteins op een schip zitten, wordt het lastiger om iets te bedenken. Benieuwd wat ze bedenken.

dansen